top of page

TESTIRANJE

Dobrovoljno, besplatno i anonimno testiranje na HIV, hepatitis i sifilis može se obaviti u prostorijama udruge svaki radni dan od 8 do 18 sati.

Testiranje je anonimno, nije se potrebno identificirati imenom i prezimenom i nije potrebna prethodna najava.

ZAMJENA IGALA

Povećavanje dostupnosti i upotrebe sterilnog pribora za intravenozno korištenje droga znatno pridonosi smanjenju stope prijenosa HIV-a i hepatitisa. Korisnicima besplatno, anonimno i bez prethodne najave dijelimo sterilni pribor za intravenoznu konzumaciju droge. Svaki je korisnik zaveden pod šifrom i nije se obavezan identificirati imenom i prezimenom. Djelatnici ih savjetuju, upućuju na redovita testiranja na HIV i hepatitis, te ih informiraju o rizicima od zaraze krvlju i spolno prenosivim bolestima.

DNEVNI BORAVAK

Drop in centar je prostor namijenjen ovisnicima u kojem tijekom radnog vremena mogu boraviti i družiti se, zamijeniti igle i savjetovati se s djelatnicima o problemima. Ovisnici su često marginalizirani i isključeni iz društva pa im naši djelatnici pomažu u rješavanju svakodnevnih problema (dobivanje zdravstvenog osiguranja, posjeta liječniku, sastavljanje životopisa i slično), informiraju ih o ustanovama koje se bave tretmanom ovisnosti, educiraju o krvlju i spolno prenosivim bolestima i upućuju na redovito testiranje koje se besplatno i anonimno može obaviti u prostorijama udruge.

Liječenje

Izliječiti se lako, pogledajte kako. Upute kako pristupiti liječenju hepatitisa C -> https://youtu.be/zrTgdSrpnzg

bottom of page