top of page

Vijesti

HVALA SVIMA <3
Dragi sugrađani, puno hvala na donacijama, donijeli ste hrpu finih i toplih stvari. Ima robe i za sport i za u doktora, a šta je najvažnije za naše korisnike nema zime. Bravo Splite! Još jednom napominjemo da u Udrugu uvijek možete donijeti odjeću, kozmetiku, nakit, elektroniku, posteljinu i posuđe koje ne koristite, a dobro su očuvani. Naši korisnici se svemu vesele, a vrata Udruge su otvorena cijelu godinu, radnim danom od 8 do 19 sati, vikendom i praznicima od 17 do 19. 

DNEVNA DOZA ANTIDEPRESIVA

Kažu da je siječanj najdepresivniji mjesec u godini. Nama nije bio ni malo depresivan, možda zato što smo ga proveli na radionicama okruženi mladima iz V. gimnazije Vladimir Nazor. Učili smo, igrali se i družili. Atmosfera je bila prijateljska i opuštena, mladi radoznali i veseli, baš smo uživali. Naše edukatorice Ivana i Paola dobile su izvrsne ocjene i hrpu pozitivnih komentara. Obećali smo nastaviti ovim tempom i iduće mjesece, s ovakvom ekipom nema zime!

Tko kaže da je noćni rad težak!
HELP-ovi vršnjački edukatori na večernjem zadatku u klubu Kocka. Treba se znati zabaviti, ali i kako se zaštititi od HIV/AIDS-a, HCV-a i drugih spolno i krvlju prenosivih bolesti. I zato su tu naši vršnjački edukatori koji će vam sve objasniti

Who says night work is hard!
HELP's youth peer educators on an evening assignment at the Kocka club. Everybody need to know how to have fun, but also how to protect yourself from HIV/AIDS, HCV and other sexually transmitted and blood-borne diseases. And that's why our youth peer educators are here to explain everything to you

  • 20/12/22 Međunarodni dan solidarnosti

  • Danas smo organizirali ekološku akciju i internacionalni piknik u našem susjedstvu, na Katalinića Brigu. Očistitli smo ga od smeća i opasnog infektivnog otpada, sad je sigurniji za sve građane. 

  • U akciji su sudjelovali  HELP-ovi volonteri Europskih snaga solidarnosti iz Francuske, Irana i Turske te lokalne volontere od kojih su većina vršnjački edukatori iz 5. Gimnazije Vladimir Nazor iz Splita koji su se na volontiranje odlučili zahvaljujući projektu "Budi fin-budi in" koje financira Grad Split.

  • Cilj akcije bio je osim uobičajenog otpada, prikupiti i odbačene igle i šprice koje smo deponiralinu specijalne neprobojne spremnike.  Odbačene upotrijebljene igle i šprice spadaju u opasni infektivni otpad i prijetnja su zbog prijenosa zaraznih bolesti kao što su HIV ili HEPATITIS putem  incidentnih uboda. Korištene igle i šprice ne smiju se odbacivati na javnim površinama niti bacati u mješoviti otpad.  

  • Upotrijebljene igle i šprice se mogu tijekom cijele godine besplatno i anonimno odlagati kod nas u Udruzi HELP, na adresi Šetalište Bačvice 10. Mnogi savjesni građani i građanke već godinama odlažu igle i šprice u HELP-u i na taj način štite svoje sugrađane i sugrađanke, a za one kojima je ova informacija novost - Udruga HELP ima otvorena vrata radnim danom od 08:00h do 19:00h i vikendom i praznicima od 17:00h do 19:00h. A možete nas kontaktirati i putem društvenih mreža ili na tel: 346-664.

bottom of page