top of page
slika o nama.jpg

O nama

Udruga Help Split 

  • HELP je udruga za pomoć mladima i osobama s problemima povezanim s konzumiranjem droga. Osnovan je 1992. u Splitu.

  • Sve aktivnosti se provode kroz dva glavna paralelna programa: Informativni centar za mlade i Smanjenje štete.

  • U okviru aktivnosti smanjenja štete se nastoji smanjiti štetu uzrokovanu konzumiranjem droga i drugim visokorizičnim ponašanjima, osobito komercijalnim seksualnim radom. Ciljana skupina je populacija s visokorizičnim ponašanjima; intravenski ovisnici o drogama, komercijalne seksualne radnice i ljudi koji žive s HIV-om.

  • Neke od aktivnosti su: zamjena pribora (Needle Exchange), terenski rad, slanje ovisnika na liječenje, dobrovoljno savjetovanje i testiranje na HIV i hepatitis (CST), distribucija obrazovnih materijala, osiguravanje besplatnih prezervativa, podizanje svijesti u javnosti o HIV-u, hepatitisu i problemima osoba koje konzumiraju droge, briga o osobama zaraženim HIV-om, edukacije, treninzi, zagovaračke aktivnosti itd.

  • Ciljana skupina Informativnog centra iza mlade (ICM) su osobe mlađe od 30 godina. Kroz ICM HELP nastoji poboljšati kvalitetu života mladih, osnažiti mlade ljude da se oponašaju odgovornije i preuzmu aktivniju ulogu u društvu.

  • Trudimo se prikupiti i distribuirati korisne informacije, bez političkih, vjerskih ili drugih utjecaja. Nastojimo potaknuti mobilnost mladih, poboljšati neformalno obrazovanje i međukulturno razumijevanje te potaknuti volonterstvo na lokalnoj i međunarodnoj razini. Više od 100 volontera godišnje sudjeluje u aktivnostima na lokalnoj i međunarodnoj razini (ESC).

bottom of page